Unul dintre argumentele pentru care mulţi îşi doresc să fie poliţişti este stabilitatea.
Stabilitatea în situaţia asta se referă la faptul că ai un loc de muncă, salariu asigurat şi durabilitate atât timp cât nu faci nasoale.
Ba mai mult, în majoritatea cazurilor, e şi vorba de un vis împlinit. Naiba ştie câţi mai simt asta ca pe un vis împlinit după câţiva ani de activitate.
Cei din privat spun că noi, poliţiştii, avem deja salarii mari. Că n-ar mai trebui să ne tot întrebăm dacă a crescut salariul.
Noi spunem că poliţiştii locali au salarii mult mai mari. Şi argumentăm de ce suntem în drept să fim ofticaţi.
Concluzia? Ne mâncăm tot între noi. Mă bucur că în ultima vreme a început, totuşi, să înţeleagă lumea că-n altă direcţie trebuie să-şi dirijeze energia.
Am citit ieri un articol în hotnews, Salariile de bază și salariile și soldele de funcție, mai mari pentru polițiști și militari de la 1 ianuarie.
Citind articolul, am înţeles că ar fi vorba de 25% din diferenţa dintre ce iau acum şi ce ar trebui să iau, conform legii, în 20 22.
Mie mi se pare amuzant artificiul. Modul în care ni se fură realitatea din faţa ochilor este destul de bine pus la punct. Dar, vedem pe 14 februarie, ar trebui să se simtă.
Dacă modul de calcul al salariului nostru ar fi geam, ar fi opac şi zdravăn.

Noi nu ştim nimic despre salariul nostru, deşi primim un fluturaş. Fluturaşul de salariu este ca o factură de cazare pe care o dai la financiar pentru voucher şi ţi-o respinge.
E un haos pe care n-ai cum să-l conştientizezi decât dacă-l simţi.
D-aia se poate şi să nu mă suporţi, că n-ai de unde să ştii cum e de fapt.
Şi când mi-aduc aminte ce ne-am strâns noi în martie absolut degeaba…
Nu a crescut salariul, în cel mai bun caz s-a adaptat. Va fi un an complicat din acest punct de vedere, în opinia mea.
Lasă un răspuns