Cărțile
Domnului judecător
Un tâlhar își organizează activitatea infracțională în mai multe localități din țară pentru a deruta polițiștii. Comisarul Corodescu reușește să-l prindă și să probeze majoritatea faptelor, plecând de la infracțiunile comise în orașul său, Călărași.
Tâlharul național ajunge după gratii, iar comisarul Corodescu își continuă activitatea deosebită, fiind desemnat Polițistul Anului ulterior.
Un bătrân, fost consilier prezidențial, este găsit întins la podea în apartamentul său din Oltenița. A decedat la vârstă de 85 de ani. Prietenul său, fostul mare demnitar, nu este de acord cu premisa înaintată de poliție, anume că ar fi fost vorba de moarte naturală, fiind convins că răposatul a fost ucis. În urma presiunilor exercitate de acesta, se trece dosarul pe moarte suspectă.
Trei luni mai târziu, în timp ce comisarul Corodescu se zbate în gol în dosarul de moarte suspectă de la Oltenița, un alt fost colaborator al fostului președinte este asasinat cu sânge rece în propria locuință din Timișoara.
Pentru că situația pare că scapă de sub control, este solicitată cea mai bună polițistă de investigații din țară pentru a crea o echipă operativă care să probeze prezumtiva legătură dintre cele două cazuri, după care să găsească vinovații și să-i tragă la răspundere penală.
Comisarul Corodescu ajunge să facă echipă cu polițista, având misiunea de a gestiona cel mai dificil dosar cu crime în serie și autor necunoscut din istoria recentă.

DOMNULUI JUDECĂTOR este un roman polițist negru sau, într-o exprimare mai simandicoasă, noir, lansat în mai 2023. Pe lângă temele mamut acostate puternic precum infracționalitatea prin întrebuințarea de violență până la extrem, corupția generalizată cu aferentele simptome pe termen scurt, mediu și lung, vulnerabilitățile actului de justiție, firul narativ atinge subtil, sau nu, teme precum cuantificarea eficienței activității instituționale prin statistici ușor demontabile, impactul social al coruperii mass-media, incoerența ca laitmotiv în destule dimensiuni, precum și destule alte aspecte pe care mai degrabă nu le mai spun ca să nu mă văd pus în situația de a scrie cu totul cartea încă o dată aici, acum.
Ce este foarte important de reținut: este ficțiune, n-are nicio treabă cu realitatea, desigur, doar m-am folosit de elemente ale realității pentru a crea această poveste și chiar sunt mândru de ce a ieșit. Mi-aș dori să fie citită de cât mai mulți oameni, dar mândru voi rămâne indiferent unde se va plasa acest indicator.
DOMNULUI JUDECĂTOR se poate comanda trimițând un mail la adresa contact (arond) andreisulugiuc.ro sau prin mesaj privat pe oricare dintre platformele de social media: Pagina Facebook Andrei Sulugiuc Blog, Profil Facebook Andrei Sulugiuc, Instagram @andreisulugiuc.ro, TikTok @sulugiucandrei. Evident, se poate comanda și la pachet cu prima mea carte CÓDICE. SUSPECT DIN OFICIU (2017).
CÓDICE. SUSPECT DIN OFICIU
CÓDICE. SUSPECT DIN OFICIU este un roman scurt suprarealist, bazat pe spiritul corectitudinii, onestităţii şi a consecinţelor cauzate de acestea. A fost lansat în martie 2017.

Sau… bazat pe spiritul cuvintelor de bine, plastic vorbind, un bine construit subiectiv, specific. O poveste oscilantă, cu unele puncte care în care se simte cum se ştrangulează orice formă de rezonabil.
Un om – naratorul – care îşi povesteşte sarcastic arogant incursiunea de la a fi un simplu poliţist la, ce să vezi?!, a fi dita preşedintele de țară, prin ceilalţi, într-un stil evident favorabil propriului ego.
Tema care creează suspans este legalul ilegal. Sunt ilustrate în cursul poveştii multe ipostaze sau idei strâmbe ori absurde, metehne sociale basic ce sunt percepute anapoda, fie analizate, fie ridiculizate, fie glumite, fie.
De asemenea, se citeşte printre rânduri şi nişte dramă, tragedie, anime, chiar şi iubire.
CÓDICE. SUSPECT DIN OFICIU se poate comanda separat sau la pachet cu a doua mea carte DOMNULUI JUDECĂTOR. Contact: contact (arond) andreisulugiuc.ro sau mesaj sms/whatsapp la nr. 0762 084 348 (număr valabil doar pentru mesaje text) sau, evident, prin mesaj privat pe oricare dintre platformele de social media: Pagina Facebook Andrei Sulugiuc Blog, Profil Facebook Andrei Sulugiuc, Instagram @andreisulugiuc.ro, TikTok @sulugiucandrei.
Comentarii