Cu sindicatul SmartPol am intrat în contact de multă vreme. Am evitat, însă, cu destul de mare dificultate să-i fac reclamă.
Acum e destul de lame. Pe poliţişti 2.0 a venit un mesaj care a adus şi-o veste. Sindicatul SmartPol vinde tricouri online cu însemnele armelor MAI.

Am intrat să văd care e treaba. Se confirmă. Am căutat ceva, vreo prevedere care să delimiteze civilii de cei în drept a achiziţiona materiale din magazinul lor. Sign up se poate face direct prin contul de Facebook.
N-am fost curios să-mi fac cont şi n-am de unde să ştiu dacă persoana aia chiar a reuşit să facă comanda, deşi nu lucrează în MAI.
O să povestesc totuşi cât de smart e acest sindicat, pentru orice eventualitate.
Iniţial, acum vreun an şi ceva am auzit prima dată de apariţia acestui sindicat revoluţionar wannabe.
Iniţial am fost tentat să cred că e ceva cu adevărat relevant, aşa că am urmărit mai atent.
Până am descoperit că o pagină de instagram politia_ro care fura curent şi-a schimbat numele în smartpol sindicat. Pe lângă curent, fura şi fotografii de pe alte pagini fără a cere acordul persoanelor care apăreau, practic, pe pagina respectivă.
Evident, pentru a strânge cât mai mulţi urmăritor fără prea mare consum de energie.
Aşadar, când a ajuns politia_ro la 15 mii de urmăritori, s-a transformat în pagină oficială de sindicat. Foarte profesionist. L-am contactat pe domnul Tătaru de la SmartPol pentru a-l întreba dacă face parte din strategia sindicatului să facă audienţă cu japca şi dacă are impresia că asta îi va aduce notorietate reală şi cotizanţi.
Răspunsul a fost că e vorba de fairuse, nu de furt.
Chiar dacă pagina respectiva fura efectiv fotografiile poliţiştilor şi le trânteau fără acord, fără tag către proprietar, fără nimic, pe pagina lor. Poc.
L-am lăsat în plata domnului. Apoi am constatat că a apărut din nou o pagina politia_ro. Goana dupa ce?!
Să vii cu aerul ăsta pro, politically correct şi să profiţi de setea oamenilor de profesionalism, este un act de curaj, până la urmă.
Dar să tot vorbeşti despre chestii faine şi atât, să exprimi superficialitate în discursuri oficiale, vezi doamne, concepţia de apropiere de cetăţean exploatată masiv, te duce într-o zonă fix la marginea prăpastiei penibilului.
Ideile diferă când vine vorba de întoarcerea către cetăţean. Majoritatea invoca degradarea autorităţii poliţiei în acelaşi context.
De asemenea, mulţi spun că cea mai eficientă formă de comunicare cu cetăţeanul, este prin reducerea exercitării ca reflex a autorităţii prin comportament, în situaţii în care nu este necesar acest tip de abordare.
Ideea este că ce are efect atestat de statistici, nu poate fi considerat un efect exact.
Pentru asta trebuie occidentare. Nu avem. Pentru că nu avem, folosim partea bună a orientării.
Sindicatul SmartPol pare că vrea mult mai mult decât poate şi se aruncă îngrozitor de pueril spre discursuri peste nivelul realizărilor factuale.
Am înţeles, din cine ştie ce motive, se poate să-ţi treacă prin minte să postezi pe pagina sindicatelor poze cu civili admişi pe la şcolile din minister de dragul notorietăţii superficiale. Civile, mai ales.
Am scris toate astea pentru a explica de ce nu sunt deloc mirat că şi-au deschis magazin. Pentru oameni! Să fie bine! Oh, Doamne, te doare mintea!

Nu-i nevoie decât să derulezi pe minunata pagină de instagram (repet, moştenitoarea unei mizerii de pagină) pentru a te lămuri cât de profesionist reuşeşte să activeaze în mediul online acest sindicat.
Cum să faci magazin şi să o dai c-ai făcut ceva ce ai promis şi-n acelaşi timp să ai pretenţii de sindicat cu suflu nou, procomunicare şi alte astea?!
#NuVindeţiTricouriPoliţiaCivililor #SpecificaţiPeMagazinNuSuntemPOLIŢIA